E-mailvragen en problemenHet komt wel eens voor dat de email niet werkt, dit kan meerdere oorzaken hebben. Heeft u alle stappen uitgevoerd via onze e-mailhulp-pagina? En de juiste gegevens ingevoerd? Uw internet werkt wel goed, en alle veelvoorkomende problemen en vragen gelezen op deze pagina? Maar u komt er nog niet goed uit? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag met het oplossen.

U krijgt van Netster alle e-mail inloggegevens, bekijk ook onze e-mailhulp-pagina, die legt alles in stappen uit per programma.
In de meeste gevallen is de mailserver van uw internetprovider nodig, dus in plaats van 'mail.netster.nl' vult u een andere e-mailserver in, bekijk het overzicht op e-mailhulp-pagina
In de meeste gevallen ligt dit aan een onjuiste combinatie van het poortnummer en het soort servertype. De POP3-server gebruikt poort 110, en de IMAP-server gebruikt poort 143.

In de meeste gevallen kunt u mail.netster.nl gebruiken of u gebruikt in plaats van netster uw eigen domeinnaam. Mocht dit niet werken (in de meeste gevallen de uitgaande mailserver) dan moet het mailserveradres van uw internetprovider gebruikt worden. Hieronder treft u een overzicht aan van de meest gebruikte mailserveradressen:

Provider

Server

Poort

SSL

Vertificatie

KPNsmtp.kpnmail.nl587JaNee
UPCsmtp.upcmail.nl25NeeNee
Tele2smtp.tele2.nl587NeeJa
Onlinesmtp.online.nl25NeeNee
Ziggosmtp.ziggo.nl587JaJa
XS4ALLsmtp.xs4all.nl465JaJa
Telfortsmtp.telfort25JaJa
     

Provider (mobiel)

Server

Poort

SSL

Vertificatie

KPN, HI en Simyosmtp.kpnplanet.nl25NeeNee
Telfortsmtp.telfortmail.nl25NeeNee
T-Mobilesmtp.gprs.t-mobile.nl25NeeNee
Vodafoneauthsmtp.vodafone.nl465JaJa

POP3 (Post Office Protocol):

Zonder internetverbinding kunt u ook alle e-mails bekijken.
De e-mails worden op de harde schijf opgeslagen.
Nadeel   Onhandig als u e-mail op meerdere apparaten wilt ontvangen.
Nadeel   Bij een computer- of systeemcrash kunnen er e-mails verloren gaan (opslaan op een aparte disk kan dit voorkomen).

IMAP (Internet Message Access Protocol):

Op meerde apparaten kunt u alle e-mails bekijken.
Bij een computer- of systeemcrash blijven de e-mails op de server staan.
Nadeel   Alleen met een internetverbinding kunt u e-mails bekijken.
Nadeel   De e-mailbox kan vol raken, controleren is daarom wel nodig.

Conclusie:

Internetstoring komt tegenwoordig niet zo vaak meer voor en een internetverbinding is nodig om ├╝berhaupt e-mails te ontvangen en versturen. Daarbij hebben e-mailprogramma's meestal back-up mogelijkheden, de emails kunnen handmatig of liever automatisch worden opgeslagen op een aparte disk. Ons advies is daarom (in vrijwel alle gevallen) om IMAP te gaan gebruiken als standaard e-mailprotocol.

Websitevragen en problemen