Ideeën visualiseren tot een mededeling


Grafische vormgeving is een ruim begrip omdat het tegenwoordig door diverse media wordt ingezet. Grafische vormgeving betekent kort samengevat: ideeën visueel uitbeelden in de vorm van een mededeling. Het gaat meestal om een presentatie die tekst en afbeeldingen combineert. Dat vereist een inzet van zowel technische als artistieke vaardigheden. Naast onze etui-inhoud en programma-kennis, is ons aller belangrijkste gereedschap: creativiteit.

Netster biedt u vrijwel alle grafische toepassingen aan, bijvoorbeeld voor: administratie, advertenties, entertainment, journalistiek en natuurlijk webdesign. Tijdens het ontwerpen wordt er rekening gehouden met een aantal belangrijke aspecten die bepalend zijn voor het eindresultaat, zoals lay-out (indeling en compositie), typografie (lettertype, groottes en uitlijningen), beelddrager (bv. papier, stof of monitor), kleurgebruik en afbeeldingen.

Een logo bepaalt de uitstraling


Een huisstijl met het logo is belangrijk voor de uitstraling van een (professioneel) bedrijf, het is vaak de eerste indruk die wordt achtergelaten bij de klant. Die uitstraling van het beeldmerk bestaat vaak uit een aantal belangrijke voorwaarden, denk daarbij aan: herkenning, doelgroep, imago en kleurgebruik. Die voorwaarden moeten samen met de bedrijfsnaam (en eventueel een slogan) natuurlijk verwerkt worden in het logo of het beeldmerk.

Soms heeft u als klant al ideeën over de huisstijl, want u bent tenslotte diegene die de beslissing gaat maken. Aan de hand van zoveel mogelijk informatie geven wij ondersteuning en advies, zodat de opdracht optimaal uitgevoerd kan worden. Logo of huisstijl ontwerp maken wij op met professionele programma's zoals Adobe Illustrator. Verreweg omdat vectorafbeeldingen (naast rasterafbeeldingen) ondersteunt worden, zodat er geen kwaliteit verloren gaat. Het werkbestand van de huisstijl is daardoor multi-inzetbaar.

xx Aan de hand van de ideeën maken wij een aantal tryouts (opzetjes), die we vervolgens verder gaan uitwerken. Nadat er een aantal varianten zijn ontwikkelt en voorgelegd, volgt er een evaluatiegesprek waarin de ontwerpen worden besproken. Deze ontwikkeling volgt zich (eventueel) op in herhaling, totdat u tevreden bent met het eindresultaat. Wij noemen dit dan ook wel de trechterformule.

Vaak wordt ons (grotendeels) de vrije hand gegeven, maar als u meer invloed wilt hebben, dan staan hieronder twee overzichten als hulpmiddelen, die zijn bedoelt als voorschets en inspiratie.


Bedrijfsvoering omzetten tot huisstijl


Aandachtspunten Omschrijving Voorbeelden
Organisatie Algemeene informatie over het bedrijf Branchesoort, partners of aantal werknemers
Markt Wat er allemaal wordt aangeboden Diensten of producten
Doelgroep Wie er benadert moet worden Vakgebied of bepaalde leeftijd
Communicatie Hoe wordt er gecommuniceerd E-mail, post of socialmedia
Huisstijldrager Waarvoor de huisstijl bedoelt is Visitekaartje, briefpapier, kleding en transport
Huisstijl-informatie Welke informatie erop de huisstijl komt Naam, telefoon, adres, mobiel, e-mail en website
Materiaal Indien er al ideeën of wensen zijn Kleuren of schetsen

Het stilistische keuzemenuIndrukwerkende desktoppublishing


Desktoppublishing (of kortweg DTP) is het opmaken van documenten die bestemd zijn voor publicaties. Wij verzorgen drukwerk bedoelt voor bijvoorbeeld (reclame) folders, advertenties, brochures, flyers en huisstijl. Maar ook (digitale) DTP voor internetpublicaties zoals: webdesign, reclamebanners en internetmemes. Met behulp van professionele DTP-programma's zoals QuarkXPress en Adobe InDesign wordt tekstverwerking en grafische opmaak tot een geheel gevormd. Als het materiaal goedgekeurd is en klaar is voor publicatie, dan wordt het opgeslagen document meestal uitgevoerd als Postscript- of PDF-bestand.

Vervolgens wordt het bestand naar de drukker opgestuurd, die het in een bepaalde oplage uitprint. Aangezien wij over de nodige kennis beschikken, kunnen wij het printwerk ook voor u afhandelen. Nadat u het aantal doorgeeft, zorgen wij ervoor dat de juiste bestanden worden aangeleverd. Vervolgens kan het printwerk (eventueel) op uw adres worden afgeleverd.


Van beeldbewerking tot beeldmanipulatie


x

Digitale beeldbewerking is een van onze specialiteiten die wij altijd uitvoeren met professionele software, waarvan we meestal Adobe photoshop gebruiken. Er zijn veel verschillende manieren (en ook doeleinden) om een afbeelding te bewerken. Bij beeldbewerking gaat het om aanpassingen die afbeeldingen verbeteren of optimaliseren. Naast visuele veranderingen zoals kleur, contrast, helderheid en afmetingen, kunnen er ook technische veranderingen doorgevoerd worden, zoals bestandstype, bestandsgrootte en (inbegrepen) bestandsinformatie.

Met nog een stap verder kunnen er ook elementen binnen een afbeelding veranderd, toegevoegd of verwijderd worden, het wordt dan vaak (specifiek) beeldmanipulatie genoemd. Naast de optionele instellingen zijn er ook veel gereedschappen voor handmatige beeldbewerking. Zoals uitknippen, selecteren, klonen, gummen, inkleuren, typen, retoucheren, zoomen en filteren. In photoshop zijn de mogelijkheden vrijwel oneindig en dankzij onze ruime ervaring en kennis kunnen wij vrijwel al uw wensen visualiseren.